Rebecca Leuke gastouder in waddinxveen Kinderopvang Waddinxveen, Gastouderbureau in waddinxveen Mijn naam is Rebecca en ik ben 28 jaar. Vanaf januari 2021 ben ik gastouder in de wijk Triangel Waddinxveen.

Als ik praat over wij dan bedoel ik mijn man Tim, ons dochtertje Noémi (3 jaar) en ons zoontje Manoah (1 jaar). Ons gezin kun je het best omschrijven als modern, liefdevol, af en toe een beetje gek maar bovenal hebben we veel lol samen.

Veel mensen die mij persoonlijk kennen omschrijven mij als; creatief, sociaal en vooral erg enthousiast. Ik kan van mezelf zeggen dat ik oprecht, geduldig, zachtaardig en een zielsgelukkig mens ben. Ik geniet van het leven, iedere dag weer.

Na het afronden van mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Medewerker heb ik enkele jaren gewerkt in de jeugdhulpverlening. Daarnaast ben ik gastouder aan huis geweest en pedagogisch medewerker in de kinderopvang.

Naast mijn gezin en werk geniet ik ook heel veel van mijn hobby’s op de dagen dat ik vrij ben zijn. Mijn voornaamste hobby is leuke activiteiten doen met mijn gezin en fotograferen. Fotograferen is echt een grote passie. Ik fotografeer vooral gezinnen en kinderen en bruiloften.

Wij wonen in een fantastisch ruim hoekhuis met een fijne woonkamer. De kinderen hebben hier genoeg ruimte om heerlijk te spelen, te leren en te ontdekken. De kamer(s) waar de kindjes verblijven, de omgeving, de inrichting en ons gezin geven je het gevoel dat je welkom bent en dat je mag zijn wie je bent. Daarnaast worden de kind(eren) omhuld door veel liefde, speelse zorg en aandacht.

Wat kunt u verwachten van de opvang?

Bij mij kunnen de kinderen rust, duidelijkheid en structuur verwachten. Ik werk graag met een vast dagritme zodat de kindjes weten waar ze aan toe zijn. Ieder kindje is uniek en samen met de ouders zal ik altijd kijken waar ik jullie kind(eren) kan uitdagen en in kan laten groeien.

Ik vind het heerlijk om met de kinderen naar buiten te gaan. Lekker naar de bibliotheek, de boerderij of diverse speeltuinen in de buurt. Ik heb ook een bakfiets. Hier maak ik ook met regelmaat gebruik van om even lekker een stukje te fietsen. Wij gaan minimaal 1 keer per dag naar buiten, en als het kan 2 keer. Ik vind het belangrijk de kinderen veel te leren en veel samen te doen. Samen werken en samen spelen zal ik altijd stimuleren. Samen lezen, samen zingen, samen dansen, samen spelen en samen vooral veel plezier hebben.

De momenten van samen eten en drinken vind ik erg belangrijk. Dit is een paar keer op de dag een gezellig groepsmoment. We kneden regelmatig eigen broodjes of we halen samen verse broodjes bij de bakker. Regelmatig maak ik met de kinderen verse appelmoes, soep, dekken samen de tafel, etc. Tussen de middag eten we een broodmaaltijd of bijvoorbeeld een pannenkoek of verse soep. In de namiddag is er ook een vast eet en drink moment en als het mooi weer is nemen we alles lekker mee en gaan we buiten picknicken in de buurt.

Samen vieren we de seizoenen en (jaar) feesten. Samen leven we naar de feesten toe door erover te zingen, lezen en het huis gezellig te maken door knutsels, lichtjes en versieringen.

Organisatie en communicatie

Ik vind een goede en open communicatie tussen ouders en mij erg belangrijk. Als u het fijn vind als ouder om te werken met een “heen- en weer schriftje” om elkaar op de hoogte te brengen van bijzonderheden, gebeurtenissen etc. dan kan dit. Ik zal met regelmaat wat leuke foto’s, berichtjes of een filmpje doorsturen via de Whatsapp. Ik vind het niet erg als u ongerust bent dat u mij een berichtje stuurt of belt. Liever 10 keer bellen dan dat u ongerust op u werk zit.

Voel je vrij om contact op te nemen voor een vrijblijvende kennismaking. Ik zie uw reactie graag tegemoet!

Socials