Pedagogisch Beleid

Pedagogisch beleid

Ieder kind is uniek en ontwikkeld zich op zijn of haar eigen manier. Alle gastouders bij Kinderopvang Waddinxveen spelen hier op in door vanuit de belevingswereld van het kind te kijken. Gastouders spreken de kinderen op een positieve manier aan en geven de kinderen ruimte om zichzelf te zijn (dit natuurlijk binnen redelijke grenzen). Grenzen stellen geeft het kind een gevoel van veiligheid. Gastouders proberen de normen en waarden van ouders in balans te brengen in de omgang met andere kinderen. Kinderopvang Waddinxveen traint gastouders om sensitief en responsief te reageren op de kinderen. Positieve gedachtes lokken positief gedrag uit.

Zoek een gastouder in Waddinxveen

Gastouders in Waddinxveen

Voorbeeld van een dagritme

Onderdeel van het pedagogische beleid is dat elke gastouder zijn eigen dagritme heeft. Het geeft een kind een vertrouwd gevoel als de dag volgens een bepaald ritme verloopt. De dag is hierdoor voorspelbaar voor het kind. Dit geeft het kind ruimte om de wereld te ontdekken.

07.00-09.00 Binnenkomst alle kinderen, kinderen kunnen vrij spelen
09.00-09.30 Samen fruit eten en drinken
09.30-10.00 Verschonen en plassen
10.00-11.30 Ruimte voor een activiteit of lekker buiten spelen
11.30-12.15 Samen een boterham eten
12.15-12.30 Verschonen, plassen en klaar maken voor het middagslaapje
12.30-15.00 Middagslaapje voor de jongste kinderen, oudere kinderen kunnen vrij spelen
15.00-15.30 Verschonen, omkleden en samen drinken en eten
15.30-16.30 Buiten spelen of een activiteit
16.30-19.00 De kinderen worden opgehaald en kunnen vrij spelen

Voor baby’s wisselt het ritme regelmatig gedurende het eerste levensjaar. Onze gastouders houden het ritme van thuis aan als leidraad.

Kinderopvang Waddinxveen Ruimte voor het individu

Ruimte voor het individu

Kinderopvang Waddinxveen is van mening dat iedereen uniek is. Dit is van toepassing op kinderen, ouders en gastouders. Iedereen heeft zijn eigen unieke en persoonlijke eigenschappen. Kinderopvang Waddinxveen speelt in op de persoonlijke wensen en zoekt de juiste match tussen ouders en gastouders. Kinderopvang Waddinxveen stimuleert gastouders om vanuit hun eigen kwaliteiten en persoonlijke eigenschappen hun gastoudervoorziening in te richten. Waarin kwalitatieve en professionele kinderopvang altijd het uitgangspunt is.

Normen en waarden van Kinderopvang Waddinxveen

Bewuste aandacht en er voor elkaar zijn proberen wij op de kinderen over te brengen. Persoonlijk contact, samen spelen, samen delen, elkaar troosten en elkaar helpen. Luisteren naar elkaars ideeën en meningen.

5 sterren - gebaseerd op 8 beoordelingen
Noordkade 100c 2741GA Waddinxveen Zuid-Holland Nederland