Kinderopvangtoeslag

Kinderopvang Waddinxveen Kinderopvangtoeslag bij gastouderopvang

Kinderopvangtoeslag bij gastouderopvang

Komen uw kinderen bij Kinderopvang Waddinxveen, dan kan u misschien kinderopvangtoeslag krijgen. Deze tegemoetkoming dekt een gedeelte van de kosten voor de kinderopvang. Heeft u moeite met het aanvragen of weet u niet waar u moet beginnen? Dan helpt Kinderopvang Waddinxveen u graag een stukje verder.

Zoek een gastouder in Waddinxveen

Gastouders in Waddinxveen

Hoe werkt Kinderopvangtoeslag?

Hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt hangt af van uw gezamenlijk inkomen en van het aantal kinderen dat naar een kinderopvang gaat. Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen voordat u aanspraak maakt op kinderopvangtoeslag zoals;

  • u werkt, u volgt een opleiding, u volgt een traject naar werk of een inburgeringscursus. Dit geldt ook voor uw toeslagpartner
  • uw kind gaat naar een geregistreerde kinderopvang zoals Kinderopvang Waddinxveen
Kinderopvang Waddinxveen Hoe werkt Kinderopvangtoeslag?

Hoe vraag ik Kinderopvangtoeslag aan?

U moet de toeslag aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loopt u kinderopvangtoeslag mis.

Voorbeeld
Uw kind gaat vanaf 10 april naar de kinderopvang. U moet dan uiterlijk 31 juli kinderopvangtoeslag aanvragen.

Hoeveel kinderopvangtoeslag kan ik krijgen?

Hoeveel kinderopvang toeslag u kan aanvragen is voor iedereen anders, wilt u een goede indicatie van de toeslag? Ga naar de proefberekening bij de Belastingdienst (http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/). Eventueel kunnen wij dit ook samen met u doorlopen.

5 sterren - gebaseerd op 8 beoordelingen
Noordkade 100c 2741GA Waddinxveen Zuid-Holland Nederland